ZAŠTO TRČANJE?

Trčanje se smatra jednom od najjednostavnijih aktivnosti – za njega vam trebaju tenisice i malo volje, a njime postižete ravnotežu između duha i tijela, izbacujete negativnu energiju, podižete budnost i kondiciju, a ujedno pruža čitav niz benefita za vaše zdravlje.

 

GRAWE I VELIKO SRCE MALOM SRCU – #poklonisvojekilometre #velikosrcemalomsrcu

100.000 razloga da sudjeluješ u izazovu i pokloniš #velikosrcemalosrcu.

Jeste li znali da se godišnje u Hrvatskoj rodi 320 djece s prirođenim srčanim greškama, odnosno 8 na 1000 djece? U svijetu se godišnje rađa više od milijun djece s prirođenom srčanom greškom, a njih 100.000 neće doživjeti 1. rođendan. A znate li da je duljina krvožilnog sustava odraslog čovjeka gotovo 100.000km?

Upravo toliko ove godine trebamo od svih vas jer ćemo ove godine u sklopu izazova „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“, ukoliko prikupimo 100.000 trkačkih kilometara donirati udruzi Veliko srce malom srcu, 50.000 kuna za djecu rođenu sa srčanim greškama.

Zato poKRENITE pojedince iz svoje okoline, učinite nešto dobro za sebe i svojim primjerom pokrenite promjenu. Proširite svijest uz #poklonisvojekilometre #velikosrcemalomsrcu.

UKLJUČI SE U IZAZOV I POKLANJAJ PRETRČANE KILOMETRE: PoKRENI – pokloni svoje kilometre

 

GRAWE NOĆNI MARATON

Kako bi svi koji su se poKRENULI ili poKRENULI nekoga mogli istestirati svoj napredak, 26. kolovoza 2017. na zagrebačkom jezeru Bundek održat će se i ove godine GRAWE NOĆNI MARATON. U sklopu maratona na raspolaganju je pet disciplina: Desetinka (4 219,5 m), 1/4 maraton (10 549 m), 1/2 maraton (21 097m), 3/4 maraton (31 647m), MARATON (42 195m).

Prijave će biti aktivne od 10.4.2017.

Ove godine očekuje nas još veća utrka, uz mnoštvo iznenađenja i jedinstvena prilika da ulovite Mjesec. PoKRENITE nekoga tko još ne trči i pripremite se zajedno za GRAWE NOĆNI MARATON!

Vidimo se 26.8.2017. na Bundeku!

 

Podsjetimo!

Prošle godine na maratonu je sudjelovalo 1600 trkača koji su nošenjem svjetlećih narukvica kao simbol svjetla u mraku dodatno pružili podršku djeci oboljeloj od šećerne bolesti, za koju su već prethodno, kroz izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre sakupili gotovo 130 000 kilometara i time osigurali donaciju od 50.000 kuna Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga za aktivnosti koje provode s djecom oboljelom od šećerne bolesti. 

GDJE SE MOGU INFORMIRATI O PROJEKTU I DALJNJIM AKTIVNOSTIMA?

Pratite nas na službenoj stranici projekta www.pokreni.hr, lajkate službenu Facebook stranicu https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE/ i pratite na Instagram profilu www.instagram.com/pokrenibygrawe

TRKAČI – razmislite koga biste mogli poKRENUTI? Na koga želite prenijeti tu energiju koju i sami osjećate zbog trčanja? Kome želite priuštiti nezaboravno iskustvo sudjelovanja na jednoj od utrka? Kome želite biti potpora u promjenama koje za njega tek slijede? Za koga mislite da može pomaknuti svoje granice? Probajmo PoKRENUTI barem jednu osobu u svojoj okolini.

NETRKAČI – nemate partnera, a željeli biste probati? Mislite da nemate vremena, novaca ili dovoljno kondicije? Htjeli biste sudjelovati, ali ne znate kako? Tu smo da upravo vas PoKRENEMO.

Ovaj projekt daje nam priliku da svojom pozitivnom energijom zarazimo i poKRENEMO prvo sebe, a onda i druge, da dokažemo da su naše granice samo u našim glavama i da ih možemo pomicati kad god donesemo čvrstu odluku i na kraju da budemo ponosni na uspjeh, osobni, ali i zajednički.

Napravite prvi korak! Budite nekome motivacija! Nije teško. Što čekate?

3,2,1 … poKRENI!

 

Za svoje prijatelje, članove obitelji, partnera? Za sebe?

PoKRENI je inicijativa u sklopu koje pozivamo sve trkače da prihvate izazov i da svojom dobrom voljom, pozitivnom energijom i motivacijskim pristupom pronađu u svojoj okolini jednog netrkača, bilo da se radi o prijatelju, poznaniku, članu obitelji, kolegi, partneru ili pak potpunom neznancu, da učini nešto dobro za sebe i krene u osvajanje svojih prvih trkačkih metara.

GRAWE Hrvatska d.d. začetnik je ove inicijative, a cilj je da pokrenemo što više ljudi iz svoje okoline da se pokrenu, priključe i osjete ponos nakon svoje prve istrčane utrke.