Daniel ozbiljnije trči posljednje 4 godine i član je GRAWE RUNNING TEAMA. Ne odustaje lako, a što ima za reći o sebi i svom trkačkom putu pročitajte u članku.

Ja sam Daniel Lovrinović i dolazim iz Vukovara. Radim u GRAWE Hrvatska d.d. i već 12 godina sam aktivan član DVD Vukovar. Osim toga nastojim i redovito dobrovoljno davati krv. Do sada sam 5 puta dao krv, a cilj mi je doći do barem 20 davanja. Nažalost, uz najbolju volju, često zaboravim otići na termine.

U slobodno vrijeme trčim zbog čega sam teretanu stavio u stanje mirovanja. Počeo sam trčati ’91. godine, a ozbiljno trčim posljednje 4 godine. Iako se na prvu čini suprotno, kod trčanja me privuklo to što me odmara fizički i psihički.

Trčanje kao psihički i fizički odmor

Iako se na prvu čini suprotno, kod trčanja me privuklo to što me odmara fizički i psihički. Trčim uglavnom ujutro i nakon svakog treninga se osjećam poletno i zadovoljno, jednom riječi- fenomenalno! Za trčanje se ne trebam posebno pripremati. Jednostavno uzmem majicu, kratke hlače, mobitel s playlistom, slušalice i krenem.

daniel-lovrinovic-clanak

Daniel na GRAWE noćnom maratonu 2016. godine

Moj cilj je u početku bio otrčati 5 puta tjedno po 6 km i to ujutro. Sve što bih odradio izvan toga bio je samo dodatan plus. Što se brzine tiče, nije mi bit istrčati 6 ili 10 kilometara u nekim “turbo” brzinama. Ipak, otkad koristim Endomondo aplikaciju za trčanje na kojoj smo se mi iz GRAWE-a povezali i vidim kolege koji trče fenomenalna vremena, malo me zagolica i ponese da vidim koliko meni treba za neku udaljenost.

Glazba i tvrdoglavost odlični su motivatori

Motivira me onaj osjećaj kad se ujutro probudim i ne da mi se, jer “ići ću sutra” ili “vani je hladno/vruće”, ali se svejedno izborim sam sa sobom, ustanem i odradim trening. Kada hvatam zadnje kilometre posebno me motivira glazba i moja tvrdoglavost i upornost koja viče u glavi: “E, nema šanse da sad odustanem pa makar se raspao!”.

Osjećaj nakon svakog treninga je fantastičan zbog čega bih trčanje preporučio svakome. Nije bitno koliko ćete kilometara pretrčati već osjećaj nakon trčanja koji će vas dići na posve novi nivo.