[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Da bi sudjelovali u izazovu prikupljanja kilometara, potrebno je registrirati se na Endomondo. Kako otvoriti račun, prebaciti skupljene kilometre, podijeliti otrčanu rutu, pročitajte u našem vodiču.

Kako kreirati Endomondo korisnički profil

Prijava na Endomondo je jasna i jednostavna, bez obzira jeste li se odlučili to napraviti putem aplikacije na mobilnom uređaju ili na Endomondo web stranici.

endomondo-vodic-desktop-mobile-01

 

Daleko najjednostavniji način prijave je putem vašeg Facebook profila. Ako niste fan ove društvene mreže, alternativa je prijava putem Google maila ili nekog drugog maila. Sustav vas vodi kroz proces koji je zbilja bezbolan.

Kako pronaći (PoKRENI) izazov

Ovaj korak je nešto izazovniji od prethodnog. Na desktop verziji postoji tražilica izazova (challenges) u koju možete upisati “PoKRENI” i odmah će vam izlistati “PoKRENI – pokloni svoje kilometre 2017.” izazov.

Otvorite izazov, kliknite na “Join” i spremni ste za skupljanje kilometara!

(kliknite na fotografije za uvećani prikaz)

[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”4839,4842″ img_size=”435×392″ onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

U Endomondo aplikaciji nije moguće pretražiti izazove pa predlažemo 2 rješenja:

Jednom kad prihvatite izazov, normalno će vam ga prikazivati u Endomondo aplikaciji.

Važna napomena: u ovom izazovu prikupljaju se isključivo trkački (running) kilometri. Oni skupljeni hodanjem, bicikliranjem ili nekom trećom aktivnosti ne mogu se pribrajati u izazov.

Kako podijeliti fotografiju na Facebooku (i sudjelovati u GoPro natječaju)

Uz malo truda, uspješno ste se prijavili na Endomondo i prihvatili PoKRENI izazov. Bravo! Sad je vrijeme da se PoKRENETE još dalje i odradite (barem) jedan workout.

endomondo-vodic-04

 

Odaberite trčanje kao aktivnost, započnite workout i otrčite barem 2 kilometra. Ništa lakše!

Krug oko kvarta, lagani tempo na Jarunu ili Dravskom nasipu, jutarnji đir po Marjanu ili Kantridi – što god vas veseli.

endomondo-vodic-05

 

Nakon što ste završili workout, Endomondo će vam prikazati sve detalje vezane za tu aktivnost. Osim udaljenosti, vremena, potrošenih kalorija i ostalih statistika, ponudit će vam da svoju aktivnost podijelite na društvenim mrežama.

Učitajte fotografiju, napišite status (ne zaboravite na hastagove #poklonisvojekilometre i #AdriaticHERO) i podijelite ga na Facebooku. Status mora biti javan (public).

endomondo-vodic-06

 

Primjer “šerane” rute i fotografije sa statusom. Iako je Luna Stazić izmišljena persona za potrebe ovog vodiča, otrčani kilometri (i pas) su stvarni.

Ako imate “kolekciju” kilometara na nekoj drugoj aplikaciji, prebacite ih u Endomondo. U tom slučaju, pod History pronađite workout koji želite podijeliti sa svijetom, editirajte ga i dodajte mu fotografiju pa uz status i hashtagove podijelite na Facebook.

Kako prebaciti kilometre iz drugih aplikacija u Endomondo

Ako svoj trkački napredak i uspjehe pratite u nekoj drugoj aplikaciji, skupljene kilometre možete prebaciti u Endomondo. Aplikacije je potrebno sinkronizirati.

Detaljne upute o načinu uvoza informacija iz drugih aplikacija, uključujući i Garmin satove, potražite u korisničkom vodiču u rubrici Import/Export.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]