Ako gubitak težine i poboljšavanje zdravlja nisu dovoljan poticaj za vas, što kažete na činjenicu da trčanje može poboljšati Vaš seksualni život?

Naime, upravo to tvrdi istraživanje koje je proveo Runner’s World istražujući razne studije pokrenute na tu temu. Možda se pitate zašto je baš trčanje bolje od bilo kojeg drugog oblika rekreacije koje može obnoviti i začiniti naš seksualni život? Možda ste i u pravu, jer iste studije pokazuju kako sjedilački način života i nedostatak potencije u spavaćoj sobi zapravo idu ruku pod ruku! Međutim, ako želite svoju izvedbu učiniti maestralnom, onda je upravo trčanje pravi put, a mi ćemo vam objasniti i zašto.

Najprije, za seksualnu aktivnost potrebno je „lavlje srce“, a ako znate za kardiovaskularnu vježbu učinkovitiju od trčanja slobodno nam pišite. Zatim, ključna stvar u spavaćoj sobi je samopouzdanje, koje svakom redovitom trkaču dolazi kao normalna stvar. Trčanjem stvaramo bolju sliku o sebi, a ako se osjećate seksi – onda to i jeste! Osim najvećeg problema „u glavi“, trčanje pobjeđuje i najveći problem „u gaćama“. Naime, muški neprijatelj broj jedan, tzv. erektilnu disfunkciju uzrokuju upravo simptomi koje lako možemo spriječiti redovitim odlaskom na trčanje.

Iako vas nakon ovih informacija vjerojatno ni munje ni gromovi neće potjerati s nasipa ili iz maksimirske šume, trebate znati da pretreniranje može dovesti upravo do suprotnih efekata. Pretjerivanje u treningu je najveći “ubojica” testosterona, našeg najboljeg prijatelja koji povećava seksualni apetit i izvedbu. U nedostatku testosterona možemo osjetiti i niz drugih zdravstvenih problema i zato jedini ispravni zaključak ovakvog članka može biti – dobro se odmorite nakon napornih utrka. 🙂