Ako želite očuvati svoje fizičko i mentalno zdravlje pravo je vrijeme da počnete voditi aktivan život. Mučenje organizma raznim dijetama može biti kontraproduktivno, dok razvijanje navike trčanja može imati samo jedan rezultat.

Već smo pričali o tome kako stvoriti naviku, no u koje doba dana ju je najbolje prakticirati do sada je ostala „tabu-tema“. Trčanje je zapravo korisno u bilo koje doba dana, ali eksperiment koje je objavio portal „Just for Hearts“ pokazuje da ako ga odradite ujutro, stvarate najbolji put da održite naviku, a time i svoje zdravlje  i kondiciju. Razlog tomu je što večernje trčanje često doživljavamo kao tlaku – nešto što moramo odraditi nakon dugog i napornog dana. S druge strane, jutarnje trčanje razvija apsolutno drugačiju sliku u našoj podsvijesti koja uočava sve pozitivne sitnice koje jutarnja rekreacija uvodi u dnevni raspored.

Jutarnje trčanje daje nevjerojatnu energiju, razvija koncentraciju i ubrzava metabolizam tako da tijekom treninga možete izgubiti dodatni višak kilograma. Također, jutarnje trčanje pomaže da bolje spavate noću i da ste svježiji ujutro, a može pomoći i kod liječenja nesanice. Ako mislite da je večernje trčanje korisnije – otvoreni smo za raspravu. Naši argumenti su na stolu, a sigurni smo da i oni „večernji“ drže vodu, jer ipak govorimo o trčanju. 🙂