Imate li na poslu dobrog kolegu/kolegicu za kojeg smatrate da ga je potrebno pokrenuti? Jeste li uspjeli? Ako još niste u nastavku imamo nekoliko savjeta kako motivirati i pokrenuti ljude u svom radnom okruženju:

  1. korak – DEFINIRANJE CILJA

Kod svakog pothvata najbitnije je da pred očima imamo konkretan cilj. Ponudite osobi
koju želite pokrenuti jednu od utrka na nekoj zanimljivoj lokaciji (npr. GRAWE Noćni maraton :)) i da ćete zajednički trenirati. Na taj način gradite timski duh i smanjujete individualni pritisak.

  1. korak: TERMINIZIRANJE

Kako se cilj ne bi izgubio, ubacite termin utrke na zidni i/ili u outlook kalendar vašeg kolege i s vremena na vrijeme šaljite poruke s novostima o utrci.

  1. korak: ZAJEDNIŠTVO

Zajednički trening bolji je od svakog teambuildinga. Zato motiviraj svoje kolege tako što ćeš ih osobno pozvati na trening (kroz personaliziranu poruku) i povremeno im zahvalite na dobrom treningu (npr. “Ivane jučerašnji trening je bio odličan” 🙂 )

  1. korak: KREATIVNOST

Stiglo je i vrijeme prijave za utrku. Kao dodatnu motivaciju preporučamo da iskoristite priliku, budete kreativni i odaberete ime za vaš tim. Ako je ekipa nešto veća probajte uključiti i vašeg poslodavca da vam za predstojeću utrku osigura npr. brendirane majice ili kape.

  1. korak: FOLLOW UP

Kako se u sportu kaže, nakon utakmice je prije utakmice! Ako svoj tim želite održati na okupu, nakon utrke nastavite s motiviranjem na način da im šaljete uspomene poput slika s utrke, neku zgodnu anegdotu, konstruktivnu kritiku za buduće treninge i trke…

I za kraj – sport povezuje, a trčanje nije samo zdravo već poboljšava raspoloženje. Zato PoKRENI kolege i podigni opće raspoloženje u svom poslovnom okruženju 🙂 !