Na ovogodišnjem londonskom maratonu sa startne linije krenut će dvije trkačice koje dijeli ni više ni manje nego – sedamdeset godina 🙂

Iva Barr koja je ove godine ugasila 88 svjećica na torti (bila je to veeelika torta) trči ovu utrku već dvadeset godina i, kako sama kaže, nije baš sretna formom jer ju je ozlijeda ramena ove sezone malo unazadila. No, to nije umanjilo činjenicu da je u rodnom Bedfordu postala pravi celebrity – uz stazu očekuje puno lokalnih navijača a pažnju je privukla i prvom čovjeku Velike Britanije, premijeru Davidu Cameronu koji joj je prošle godine dodijelio nagradu “Point Of Light”.

S druge strane generacijskog spektra nalazi se pak 18-godišnja Rebecca Manners koja je svoj ulazak u punoljetnost odlučila obilježiti maratonom i rođendan, koji pada točno na dan utrke, proslaviti na ulicama Londona gdje će joj društvo praviti mama i tata od kojih je (očito) i naslijedila ljubav prema trčanju.

Što povezuje Ivu i Rebeccu osim činjenice da će trčati rame uz rame na ovom velikom trkačkom spektaklu? Prije svega činjenica da su se odlučili na nešto što za obje predstavlja neobičan potez – dok se za Ivu očekuje da doma sjedi u nekoj udobnoj fotelji i uz TV provodi svoje penzionerske dane, Rebeccu svi pitaju zašto svoj rođendan ne slavi uz litre pive s društvom u nekom lokalnom pubu.

Ne možemo garantirati ali kladimo se da bi obje odgovorile slično – koja je veća sreća i bolje provedeno vrijeme od prolaska kroz cilj maratona?

A mi bi se složili 🙂

izvor: Virgin London Marathon