Kada se spremamo otrčati osobni rekord, pazimo na svaku sitnicu prije utrke – što ćemo nositi na sebi, gdje ćemo staviti gelove, što sa šuškavcem ako bude prevruće? Jer, znamo mi trkači jako dobro, bilo što što nosimo po rukama ometa nam prirodni zamah ruku i utječe na te vrijedne sekunde koje nas dijele od PB-a.

Ili možda… ne? 🙂

Calum Neff potvrdio je staru dobru izreku – gdje ima volje ima i načina. Taj iskusni trkač pobijedio je na Katy Polumaratonu u Texasu s vremenom od 1 sat 11 minuta i 27 sekundi što, samo po sebi ne bi bila neka vijest ako se radi o iskusnom i pripremljenom trkaču… no ako uzmete u obzir da je ovaj rekord skinuo gurajući za to vrijeme utrke svoju 11-mjesečnu kćer Holland u kolicima, sve poprima potpuno drugu dimenziju.

Pretočeno u brzinu, to znači da je Calum držao tempo od nevjerojatnih 3 minute i 23 sekunde po kilometru dok je u isto vrijeme pazio na svoju kćer, zaobilazio rupe i izbočenja i vodio računa da se drži dalje od nogostupa na koje bi mogao zapeti. I kao da sve to nije bilo dovoljno, Calum je ispričao novinarima da je “negdje oko 19. kilometra Holland postala malo nervozna ali znao sam da nema još puno do kraja”. Znači tata je brzo trčao, pazio da kćer ne ispadne iz kolica i još ju zabavljao putem jer, eto, djeca znaju ponekad postati malo netvozna.

Stvarno nevjerojatno i dostojno divljenja.

Inače, ovo nije prvi puta da tata i kćer provode kvalitetno trkačko vrijeme zajedno, no prvi je nastup na polumaratonu i prvi puta da su išli ovim tempom.

Calum, koji radi kao menadžer u jednoj naftnoj kompaniji, izjavio je kako koristi svaku priliku da izvede kćer van – “Mislim da je za djecu bitno da su vani, da budu na zraku i da osjete sport u najranijoj dobi, naročito u gradovima gdje smo okruženi betonom.”

Ne bi se mogli više složiti s ovim pre-kul tatom, te im želimo još puno, puno zajedničkih utrka i druženja na ovako predivan način.

A mala Holland još nije ni svjesna… jednoga dana kada postane uspješna dugoprugašica pitat će se od kud joj ta ljubav prema ovom sportu.

Nema veze… njezin tata će znati 🙂

Izvor: today.com