Iako nam se spremaju hladnija vremena, vježbanje zimi ne mora biti isključivo vezano za zatvorene prostore. Štoviše ne mora biti vezano niti za sprave. Postoji tisuće načina kako vježbati pod tim uvjetima, a mi vam ovdje donosimo samo nekoliko njih!

Naravno, kakva bi to vježba bez sprava bila, ako ne bi uključivala trčanje? Prije nego što se „bacite“ na zimski režim treninga, napunite pluća čistim i svježim zrakom laganim džogingom. Jačanje mišića i gubitak masnog tkiva kreće od lagane šetnje i trčanja koje je uvijek najbolja metoda za vježbanje bez sprava.

Nakon što ste obavili zagrijavanje, za vježbanje bez sprava najbolje se obratiti bezvremenskim klasicima – trbušnjacima, čučnjevima i sklekovima. U kombinaciji, ove tri vježbe su genijalne za naše tijelo i budite sigurni kako neće postojati neaktivni mišić u vašem tijelu nakon što odradite jednu seriju vježbi. Trbušnjaci su odlična vježba za jačanje i oblikovanje mišića, ali isto tako s njima možemo popraviti držanje, zaštititi leđa od ozljeda te regulirati probavu. Dobri stari sklekovi odlična su vježba za cijelo tijelo i jedna su od najefikasnijih vježbi snage. Čučnjevi pak pomažu u cjelokupnom kondicijskom napretku; Radite li obične čučnjeve ili neke njihove modernije varijante, s njima ne možete pogriješiti ako želite poboljšati svoju kompletnu formu.

Ako su vam klasične metode dosadile, postoje i modernije verzije vježbi, bilo za muškarce ili žene, koje će također uroditi odličnim rezultatima. Ipak, na kraju je najvažnija predanost i kompletni rad, ali i da pritom ne zaboravimo tu i tamo – potrčati. 🙂