Dobra glazba, boca vode, ugodno društvo i lijep okoliš – što nam još nedostaje za idealnu rekreaciju? Jedino kvalitetne tenisice, najvažniji faktor za izbjegavanje nepotrebnih ozljeda i bolova u zglobovima, koji se mogu pojaviti u svakom trenutku ukoliko ne trčimo u adekvatnoj obući.

Najbolje tenisice za jednog trkača, ne moraju nužno biti idealne i za drugoga. Puno je faktora koje trebamo uzeti u obzir prilikom odabira tenisica – od njihove veličine i naše težine, do položaja stopala prilikom trčanja i tipa podloge po kojoj najviše volimo sagorijevati kalorije. Stoga je iznimno važno promisliti u kakvim tenisicama ćemo otrčati sljedeće kilometre, jer osim estetskog izgleda, one pružaju i dodatnu sigurnost našim stopalima, koljenima i kralježnici.

Odabir najboljih mogućih tenisica za trčanje često je težak zadatak – nekada zbog širokog izbora na tržištu, ali nekada i zbog našeg neshvaćanja svih elemenata koje tenisice trebaju zadovoljiti kako bi bile idealne baš za nas. Većina nas pridržava se sentimentalnih vrijednosti i odabire najudobnije tenisice koje su s nama „već sve prošle“. Međutim, tenisice za trčanje imaju svoj rok trajanja i ako ispravno ne podupiru naše stopalo trebamo ih što prije zamijeniti s novima.