Nalazimo se u razdoblju godišnjih odmora, u kojemu odmor život znači! Međutim, osim što se trebate dobro regenerirati na omiljenim ljetnim lokacijama, znajte da ipak imate neke obveze prema svojemu tijelu. Jer, Noćni maraton je sve bliže.

Ako niste iskusni trkač, iscrpljujuće pripreme za Noćni maraton vjerojatno su uzele maha i jedva ste dočekali priliku da okusite sve slasti godišnjeg odmora. Međutim, svatko tko se bavi rekreativnim trčanjem zna što to znači propustiti jedan trening. Nešto propušteno nije lako nadoknaditi, a ako i pokušamo biti ćemo u stalnom zaostatku ili još gore – riskirati ćemo ozljedu, što nikako nije preporučljivo.

Sve što vam treba je čvrsta odluka i odvojenih sat vremena za 2 do 3 treninga tjedno. Ako ste se umorili od trčanja, okušajte se u nekim drugim aktivnostima. Plivanje ili vožnja biciklom savršeno će se uklopiti u vaš plan regeneriranja.

Nakon svega, sigurno ćete biti odmorniji i svježiji. Jer, godišnji odmor je uvijek slađi kada ga začinimo s malo rekreacije.