U želji da se javnost osvijesti na tematiku malignih oboljenja i značaja kretanja za preventivu i na putu ka ozdravljenju, pokrenut je izazov u sklopu Endomondo aplikacije preko koje trkači i oni koji su se tek PoKRENULI mogu pokloniti svoje kilometre i učiniti nešto dobro za Krijesnice.

U dobrovoljnoj akciji, koju je u suradnji s Udrugom Krijesnicom pokrenulo osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska, u manje od mjesec dana prikupljeno je 25.000 km. Time je akcija došla na “pola puta”, jer će prvih sakupljenih 50.000 km GRAWE  pretvoriti u novac i donirati Udruzi Krijesnice.

«Poznata nam je senzibilnost i složnost hrvatskog naroda u trenucima velikih nesreća i akutne potrebe za pomoći. Kod akcije za Krijesnicu računali smo na spremnost, no možda ne u toliko velikoj mjeri. Zato me iznimno veseli da su se trkači aktivirali kako unutar Krijesnice i naše osiguravajuće kuće tako i u široj javnosti.» izjavila je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d..

Zoran Cipek, menadžer inovativnih programa u zajednici Udruge Krijesnice nadovezao se: «Jedan od naših većih izazova u svakodnevnom radu je tema rehabilitacije sportom, pa kada su nam prijatelji iz GRAWE prije nekoliko mjeseci pokucali na vrata i ispričali priču o PoKRENI, nije bilo dileme – zaključili smo da je to jedna odlična priča koja se u potpunosti preklapa s našim nastojanjima i da ima puno potencijala za daljnji razvoj.»

Naime, brojna istraživanja nedvojbeno ukazuju na pozitivan utjecaj trčanja na zdravlje, ishod određenih vrsta malignih oboljenja i na ponovno vraćanje bolesti (recidiv).

«Zahvalio bih se svim trkačima koji su izdvojili svoje vrijeme i odlučili pokloniti svoje kilometre te sam uvjeren kako će prvih 50.000 km biti prikupljeno u vrlo kratkom roku», nadodao je Cipek.

Za sve koji se još nisu priključili, a imaju želju podržati Krijesnicu, mogu to učiniti putem: https://www.endomondo.com/challenges/22765045