Volio bih vam reći da iza cijele priče s pisanjem ovog bloga stoji neki ultra fensi proizvođač koji me zatrpava trkačkom robom i na taj način plaća da ih promoviram, no na moju veliku žalost, to nije tako. i ja, kao i vi koji ovo čitate, osuđen sam na tabananje po dućanima i traženje artikala s najboljim omjerom cijene i kvalitete koji mi neće budžet strovaliti u debeli minus.

S obzirom da je svima nama koji u ove jesensko zimske dane peglamo kilometre bitno pronaći krpice kojima ćemo se pokriti za vrijeme treninga, donosim okvirni pregled što možete gdje pronaći, u kojem rasponu cijena i u kojoj kvaliteti. E, sad… dok je cijena vrlo konkretan podatak, mišljenje o kvaliteti razlikuje se od trkača do trkača… a ja sam svoje mišljenje ovdje napisao prema informacijama koje sam dobio od dugogodišnjih trkača u zadnja tri tjedna. Ako netko zna, valjda su to oni.

Pa krenimo.

NIKE
Predivno. Prelijepo. Preskupo.

Ne treba puno pričati o Nike-u, roba im je vrhunska, a trkačke tajice i šuškavci su fenomenalni. Iako jako omiljen u ovim krajevima, nisam vidio previše trkača na treningu u njihovoj robi. Cijena šuškavca od 1000 kuna, tajica od 300 i obične dryfit majice od 250 kuna možda je razlog tomu. Ako imate hrpu love i hoćete kvalitetnu robu, slobodno ugrabite nešto. Ako, kao ja, nemate, prošećite se po dućanu, uzdahnite i izađite van…

ADIDAS
Cijene su all in

Nešto kao Nike, ali ipak malo jeftinije (i samim tim prihvaćenije od strane trkača). Iako skupa, zahvaljujući Adidas Školi Trčanja koja je najmasovnija trkačka škola u Hrvatskoj, ova roba našla je put do dosta početnika koji traže svoje prve krpice za zimu. Zimski šuškavac možete pronaći za 700 kuna, tajice za 300 i dryfit majicu od 200 kuna na više. Nije malo, ali je kvalitetno i lijepo izgleda. Čak možda i naletite na kakav popust pa prođete jeftinije. Ja sam ipak, kao i u prethodnom slučaju, izašao iz dućana uredno pozdravivši ljubazno osoblje i, pogodit ćete, ne kupivši ništa.

REEBOK
Trkači nisu all in

Dućan nasuprot Adidasa (što nije ni čudo jer je 2006. godine Reebok postao dio Adidasa) nudi svašta nešto ali malo toga za trkače. Naravno ima tu i jaknica i majici ali nitko od trkača nije mi mogao reći ama baš ništa o kvaliteti istih. Ako vi imate informaciju više, super, ali ni cijene nisu baš nešto ultra povoljne (iako niže od Adidasa i Nike-a).

KALENJI
Za trkačku raju

Dolaskom Decathlona u Hrvatsku promijenila se situacija po pitanju kupnje sportske odjeće u našoj zemlji. Iako sam u trčanju vrlo kratko, imao sam se prilike uvjeriti u povoljne cijene ovog dućana kada sam kupovao opremu za kampiranje i planinarenje, kao i sportsku odjeću za svoje klince. Što se trkačke opreme tiče, dobre jakne za trčanje pronaći ćete već od 150 kuna na više, tajice za ispod 100 kuna a dryfit majice od 50 kn. Pola moje ekipe koja trči nosi tu opremu i kune se da im je super. A ja, kao prosječni Croaticus Vulgaris bez dionica i plaće predsjednika uprave nekog javnog poduzeća, odlučio sam im povjerovati i opremiti se ovdje. Ne očekujem puno osim da sve bude udobno i da izdrži koliko i ja izdržim u školi trčanja. Do proljeća, nadam se.

LIDL
Ako naletite…

Zvuči glupo, ali toliko ljudi mi je ispričalo da se obuklo u Lidlu da sam malo bolje prokopao po toj temi i saznao da periodički Lidl pušta u prodaju trkački asortiman dobre kvalitete. Ne znam kakve su točno cijene jer trenutno ne traje ta akcija, no po onome što su mi rekli, tajice, majice i jakne su smiješno jeftine a prilično dobre. To mi je definitivno drugi izbor na koji ću obratiti pažnju tijekom zime – ako već idem po jafa kekse u Lidl, što ne bi uzeo i neku zgodnu softshell jaknu kad sam već tamo…

UMJESTO ZAKLJUČKA…

…kojeg i sami možete izvesti iz gore napisanog – imate li dovoljno love, opremite se u Adidasu i Nike-u, nećete fulati.

Ako, pak, imate skroman budžet, posjetite Decathlon (i Lidl).

I to vam je ukratko to. 🙂

Čitamo se u subotu!