Prije ili kasnije naći ćete se u restoranu hotela u kojem ste odsjeli prije utrke, ući ćete u prostoriju ispunjenu bogatim švedskim stolom i bit će jako teško disciplinirati se i ne uzeti sve ono što bi vam oči rado utrpale u želudac.

Mozak će pronaći izgovore tipa – “sprema ti se utrka, moraš se dobro najesti” i sl. i to neće biti netočno, ali morate znati da ne sjeda svima na želudac jednako obilni omlet sa sirom i šunkom i 4 hrenovke.

Nakon što se lijepo napapate može vam se dogoditi jedna od tri stvari – da vam bude super (najbolja), da vas doručak pošalje instant na wc (loša) i da vas pošalje na wc za vrijeme utrke (najgora).

Iako smo sve ove teme već lagano dotakli kada smo pisali o tome kada jesti prije trke ili treninga, ovdje naglašavamo da ne igra samo vrijeme kritičnu ulogu već i vrsta hrane.

Počnite s laganim obrokom prije jutarnjeg treninga (npr. Čokolino) i onda polako uvodite nove stvari. Tko zna, možda se baš vi tip osobe koja najbolje trči s dvije porcije ćevapa u želucu ujutro, ali bolje da to saznate na treningu nego na petom kilometru utrke.