Kao i većina ljudi koji su odlučili preko noći ubaciti rekreaciju u svoje živote, i ja sam u cijelu priču uletio pun predrasuda – bit će mi lako za tjedan dana, nisam u tako lošoj formi kako mi se čini (jesam) i ona najveća – već nakon mjesec dana trčanja primjetit ću otklon kazaljke kada stanem na vagu. I jesam. Ali u krivom smjeru.

Dobro, znam da vam se čini bizarnom činjenica da još uvijek imam vagu na cajger, ali bakina je pa mi se je bilo žao riješiti. Vage, ne bake.

Sve u svemu, sok i vjeverica. U mjesec dana redovitog pohađanja škole trčanja i 12 marljivo odrađenih treninga, ja sam 2 kile teži. Ha, pomislio sam kada se kazaljka zaustavila na neočekivanoj brojčici… to je zato jer su mišići teži od sala. Aha! Ja sam zapravo skinuo salo, dobio mišiće i sad sam teži. Oduševljenje u mojoj glupoj glavi trajalo je svega nekoliko minuta jer sam u isto vrijeme a) shvatio da nisam bodibilder na pripremama za nastup Mister Univerzum, te b) pokušao zakopčati remen na hlačama. I eto vraga. Umjesto da se prebacim iz treće u drugu grupu, ja se prebacim s pete na četvrtu rupu.

Vaga

Kako i zašto? Ovo je laž. Kile se ne gube tjelovježbom, zasuzio sam dok sam otvarao vrećicu čipsa… to je sve samo propaganda.

I onda je uslijedila faza prihvaćanja u kojoj sam izračunao koliko otprilike potrošim kalorija na treningu, a koliko ih nadoknadim nakon njega. Jer, eto, svatko tko se počeo baviti nekim sportom primetio je da je nakon njega gladan. I to je okej. Ali nije okej na treningu spržiti 500 kcal i onda nakon toga zdrobiti 1500 kcal “za oporavak”. Objektivno, da ostanemo na istom unosu kalorija (lijep način za reći – da isto žderemo) kao i prije nego smo se počeli baviti sportom, kile bi vrlo vjerojatno malo po malo išle dole. Ali ne. Mi se moramo najesti nakon treninga da bi nadoknadili energiju i onda se malo prenadoknadimo i iznenadimo na vagi kroz koji tjedan.

Ali nije kasno. Od sutra počinje poseban režim prehrane – ujutro ugljikohidrati, navečer proteini. Nema pive, cole, slatkiša ni čipsa. Do proljeća ima da izgledam kao Kenijac.

Samo da ovu vrećicu čipsa pojedem do kraja.

Neće mi ništa biti od toga… malo je pakiranje…

Čitamo se u subotu!