Dragi naši,

ove godine nismo skupljali kilometre kao prošlih godina, jer nismo znali kako će se razvijati situacija s ograničenjima okupljanja pa vas nismo htjeli izlagati potencijalno nezgodnim situacijama da trčite ako se trčati ne bi smjelo. Ispalo je da je trenutna epidemiološka situacija povoljnija, možemo se kretati po vani i, kako se čini, u kasno ljeto trčat ćemo na Bundeku na sedmom po redu GRAWE Noćnom maratonu pod sloganom “Bliski susret trčeće vrste”.

Što se ovogodišnje donacije tiče, unatoč izostanku tradicionalnom skupljanju kilometara, GRAWE ostaje dosljedan u namjeri da svake godine za vrijeme održavanja GRAWE Noćnog Maratona nekoj ustanovi ili udruzi uruči donaciju za kupnju opreme koja će nekome učiniti život lakšim ili ga čak spasiti. Ove godine, odlučili smo sredstva donirati odjelu intenzivne pedijatrijske skrbi u KBC-u Osijek za kupnju prijenosnih ultrazvučnih sondi koje će uvelike olakšati najmlađim pacijentima boravak na tom odjelu. Uz ove sonde, klinci s odjela više neće morati biti prevoženi unutar bolnice na ultrazvučne pretrage, već će se one obavljati pored njihovog kreveta i skratiti i olakšati taj postupak i malim pacijentima i liječnicima.

Što se vaših neskupljenih kilometara tiče, nadamo se da ćete nam se u velikom broju pridružiti 28.8. na Bundeku na GRAWE Noćnom Maratonu i, ako već nismo ranije, pomoći nam da ih tamo skupimo koliko možemo 🙂

Vidimo se na Bundeku!