Otvoren je, 6. godinu zaredom, novi trkački izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“!

Ovaj izazov i ove godine izaziva sve trkače i one koji će to uskoro postati, da svoje pretrčane kilometre poklone kroz aplikacije Endomondo i Strava, a GRAWE će kilometre pretvoriti u donaciju za kupovinu aktivnih proteza za djecu s oštećenjem donjih ekstremiteta. Na taj način djeca će se moći aktivnije kretati, baviti sportom i odrastati poput svojih vršnjaka.

Ovim putem pozivamo sve koji žele doprinijeti i priključiti se našem izazovu da prije svega budu odgovorni i prate preporuke Stožera civilne zaštite RH te u skladu s njima prilagode svoje aktivnosti.

Vremena za sudjelovanje ima stoga, ako trenutno niste u mogućnosti trčati i donirati kilometre, ne brinite, čekamo vas i svi ćemo zajedno ubaciti u višu brzinu kada se ponovno budemo mimoilazili na poznatim trkačkim lokacijama uz pozdrav i podršku. 🙂

Kako sudjelovati?

Prihvati izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre na Endomondo aplikaciji ili se priključi klubu POKRENI na aplikaciji Strava i svaki tvoj pretrčani kilometar bit će zabilježen i poklonjen za djecu s oštećenjem donjih ekstremiteta.

Ukoliko svi zajedno uspijemo prikupiti 100.000 kilometara, GRAWE će donirati 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza za troje djece. Zato, #POKRENI još nekoga jer osim što ćeš mu pomoći da stekne zdravu životnu naviku, zajedno možete doprinijeti još više u izazovu.

Podijelite svoje treninge na društvenim mrežama uz #pokreni #poklonisvojekilometre i potaknite i svoje prijatelje da se priključe i učine isto.

Ne koristim aplikacije nego sat

Ako koristiš Garmin, Polar, Fitbit, Suunto, Applewatch jednostavno ih možeš povezati s jednom od navedenih aplikacija (Upute Endomondo i Upute Strava) tako da će tvoji pretrčani i zabilježeni kilometri preko sata biti prebačeni u aplikaciju. Ne zaboravi da bez obzira na to što ih spojiš na aplikaciju, moraš prihvatiti izazov ili se učlaniti u klub kako bi se tvoji kilometri bilježili na tom mjestu. 🙂

Do kada traje izazov?

Izazov traje, kao i svake godine, do GRAWE noćnog maratona, koji bi se trebao održati zadnje subote u kolovozu (29.8.2020.). S obzirom na trenutnu situaciju kojoj ne možemo predvidjeti daljnji tijek, jedino što možemo jest vjerovati da će do kolovoza cijeli život krenuti normalnim tokom te da ćemo se svi zajedno okupiti na Bundeku. Obećajemo pravo slavlje za povratak na trkačke staze. 🙂

Kome se donira novac?

Novac donira GRAWE Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i zagrebačke županije (UAZ) namjenski za kupovinu tri aktivne proteze za troje djece – korisnika Udruge koje ćemo predstaviti svim trkačima. Prošle smo godine kupili proteze za Mariju, Kleu i Karla, a koliko su im pomogle u njihovom životu, sportu i razvoju pogledajte u videu.

Gdje mogu pratiti što se događa?

Sve informacije i novosti prati na našim društvenim mrežama:

Jeste je znali?

Da je u proteklih 5 godina inicijative:

  • Prikupljeno 1.017.250 km
  • U prikupljanju kilometara sudjelovalo 5.096 trkača
  • Na GRAWE noćnom maratonu trčalo 8.052 ljudi

Hvala svima koji ovu priču čine mogućom već 6. godinu!

Voli vas ekipa,

PoKRENI