Zagreb, 29. kolovoza 2016. – Noć, mjesec, 1600 trkača koji su osvijetlili nasip, rast utrke za 500 sudionika svake godine i sjajna, dobrotvorna priča iza svega osnovne su značajke GRAWE noćnog maratona koji se održao u subotu, 27.kolovoza na zagrebačkom Bundeku i Savskom nasipu. Nošenjem svjetlećih narukvica kao simbol svjetla u mraku, trkači su dodatno pružili podršku djeci oboljeloj od šećerne bolesti, za koju su već prethodno kroz izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre sakupili gotovo 130 tisuća kilometara i time osigurali donaciju od 50.000,00 kuna.

URUČENJE DONACIJE
GRAWE-ova inicijativa PoKRENI već drugu godinu zaredom organizira različite aktivnosti kojima nastoji motivirati ljude da se poKRENU ili da poKRENU nekoga tko do sada nije trčao, a GRAWE noćni maraton veliko je finale projekta i ujedno mogućnost za testiranje napretka. Ono što je prije 3 godine organizator Atletski klub Sljeme zamislio kao manju noćnu utrku nakon ljeta i okupio 400tinjak sudionika, prošle je godine pretvoreno u ozbiljnu noćnu utrku sa 1000 trkača, a ove godine mnogi su trkači ostali bez svojih startnih brojeva jer je potražnja bila veća od ponude.

„Žao nam je što su neki trkači ostali bez mogućnosti sudjelovanja, ali nam je s druge strane drago što je interes toliki jer potvrđuje da ljudi sve više prepoznaju prednosti trčanja i počinju se njime baviti. Siguran sam da projekti koji potiču ljude na usvajanje zdravih navika, kao što je to projekt PoKRENI osiguravajuće kuće GRAWE, uvelike pozitivno doprinose povećanju popularnosti trčanja, a organizacijom utrke na kratku udaljenost, kao što je to naša Desetinka, pruža se izvrsna prilika trkačima početnicima da osjete atmosferu i ponos nakon prve istrčane utrke“, rekao je Dragan Janković, predsjednik AK Sljeme.
Osim motivacijskih aktivnosti, projekt svake godine ima i dobrotvorni dio. Naime, kroz izazov putem Endomondo aplikacije poziva sve trkače da poklone svoje trkačke kilometre koje GRAWE Hrvatska d.d. pretvara u donaciju. Kako je Svjetska zdravstvena organizacija ovu godinu posvetila borbi sa šećernom bolesti, ove godine donacija je namijenjena Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga za aktivnosti koje provode s djecom, točnije kamp za djecu oboljelu od šećerne bolesti.

START UTRKE 10K

„Svima vama želim zahvaliti jer ste, bez obzira na broj do sada pretrčanih metara, napravili razliku; prvenstveno za sebe – svoje zdravlje i kvalitetniji život, ali i za druge kojima ste, nekad čak i potpuno nesvjesno, bili motivacija ili uzor. Upravo ste vi ti koji poKREĆETE promjene u svojoj okolini i tako činite dobro za svoju zajednicu“, rekao je prilikom uručenja donacije g. Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d.

Projekt PoKRENI nastavlja sa svojim aktivnostima, a sve novosti možete i dalje pratiti na:
• Web stranici www.pokreni.hr
• Facebook stranici www.facebook.com/pokrenibygrawe
• Instagram profilu www.instagram.com/pokrenibygrawe