Bok svima.

Javljam se s jednim danom zakašnjenja jer sam jučerašnji dan proveo na hitnoj nakon užasno teškog treninga…

Šalim se naravno, imao sam nekih obaveza pa nisam mogao tipkati… ali da je jučerašnji trening ostavio posljedice na moje krhko tijelo – je. No, na to sam se i pripremio.

Zašto Einstein u naslovu? Kakve veze ima ovaj matematički genij s trčanjem? Ako mislite da mi je mozak pretrpio hipoksiju i da počinjem nesuvislo tipkati glede jučerašnjih 7 minuta u komadu, bez brige… radi se samo o relativnom pogledu na prolaznost vremena koju najlakše možete primjetiti kada krenete s ovakvim pripremama.

Naime, kao što znate, u našim treninzima izmjenjuju se trkačke i hodačke dionice – trkačke se produljuju a hodačke ostaju po dvije minute. I sada dolazimo do gore spomenute teorije – jučer se trkačka dionica od 7 minuta činila kao da traje 30 minuta, a hodačka od 2 kao da je prošla za 10 sekundi. Nevjerojatno! Čuo sam čak od nekoga da radi o Posebnoj teoriji trkačke relativnosti u kojoj se sekunde za vrijeme treninga usporavaju proporcionalno dužini istrčane dionice. To je to! Kunem se da je jučer 120 sekundi hodanja prošlo za deseti dio tog vremena. Nisam imao sat, ali samo su dvije opcije moguće – ili nas treneri varaju i zapravo već sada trčimo 10 kilometara i to nam taje, ili svaki puta kada krenemo na trening povučemo za sobom neku crnu rupu koja nam utječe na prolaznost vremena.

Tih sedam minuta je bila vječnost. Ajd još pet… to smo trčali… ali sedam… i to dva puta… Ajme.

Informacija da smo u tih sedam minuta prvi puta istrčali kilometar u komadu nije mi puno popravila sveukupni dojam kada smo se vratili na klupice… i nisam bio nešto ponosan.

To je došlo tek danas! 🙂

Sjedim, tipkam i kontam kako je napredak sve vidljiviji… trčimo sve duže, ništa me ne boli (osim muskulfibera ali to je okej) i sve smo bliže da zaokružimo cijelih 5 kilometara oko nasipa.

Nastavno na gore navedenu teoriju, sve me nešto strah koliko će tih pola sata trajati u mojoj glavi (pretpostavljam nekih desetak sati), ali ni ne opterećujem se.

Nisam propustio niti jedan trening, nisam preskočio nijedan tekst, opremu sam (više-manje) kompletirao i zapamtio sam još tri trkača iz grupe (imena još, naravno, ne znam).

Ako me stvarno hitna ne odveze u ponedjeljak navečer, čitamo se opet u utorak 🙂