Svi mi koji se bavimo sportom dodatno smo pogođeni ovom izvanrednom situacijom…

Osim što se moramo prilagoditi na nove mjere održavanja razdaljine između dragih nam ljudi, velike su šanse da su i naši planovi treniranja pali u drugi plan jer jednostavno više nisu izvedivi.

Hrvatska, doduše, još uvijek nema zabranu kretanja po vani i nitko vas ne sprječava da trčite ili biciklirate po vani, no imajući u vidu preporuke epidemiologa, najbolji način da što prije završimo ovu priču i vratimo se u normalu jest – ostati doma.

Treniranje kod kuće nije bilo nikad lakše!

Sva sreća, veliki proizvođači sportske opreme poput Nikea i Adidasa uvidjeli su ovaj problem i svima nam omogućili besplatno, privremeno korištenje njihovih „premium“ sadržaja na mobilnim aplikacijama u kojima sada nude specijalno prilagođene programe za vježbanje u vlastitim stanovima.

Isprobali smo ih obje vrlo kratko i definitivno smo uočili razlike između njih.

Nike Training Club (NTC)

Aplikacija koja će vam u svojoj premium verziji ponuditi veliki broj prilagođenih vježbi ovisno o vašim željama i mogućnostima.

Na raspolaganju su vam vježbe zagrijavanja, vježbe za različite dijelove tijela, vježbe za sagorijevanje kalorija, istezanje… Sve u svemu, zaista bogat paket dobro vođenih vježbi s točnim trajanjima pojedinog segmenta.

Nike je objavio da je ova aplikacija besplatna u premium verziji „do daljnjeg“, tako da ju slobodno ovdje skinite na svoj mobitel i isprobajte.

Besplatne aplikacije za trening kod kuće

Adidas Runtastic

Više je orijentiran vašim ciljevima i motiviranjem da uvijek napravite korak više.

Nismo primijetili toliko ponuđenih gotovih planova (možda nismo dovoljno tražili), no ono što je zanimljivo jest naglasak na socijalne poveznice – ono što ne možemo raditi u svakodnevnom životu, možemo ovdje – povezati se s prijateljima, takmičiti se s njima i sudjelovati u raznim izazovima.

Adidas nudi povezivanje s Garmin Connectom pa će svi vlasnici satova ovog proizvođača doći na svoje jer će njihovi treninzi automatski biti sinkronizirani s ovom aplikacijom koju možete skinuti ovdje.

Koju odabrati, pitate se vi?

Mi kažemo – obje. Besplatne su, specifične svaka na svoj način, a vi možete, s obzirom na to da su apsolutno besplatne, sami odlučiti koja vam više odgovara. Možda čak i obje u isto vrijeme. 🙂

Znamo da je ovo tek nadomjestak onom pravom osjećaju treniranja s prijateljima vani u prirodi, naročito sada kada je vrijeme sve ljepše, ali složit ćete se s nama da je pametnije biti sada aktivan makar u svoja četiri zida i kad sve ovo završi nastaviti sa svojim pripremama, nego u tom trenutku stati na vagu i zaključiti da prije prvog, ozbiljnog treninga treba skinuti 10 kila viška skupljenih u izolaciji. 🙂

Ostanite zdravi, budite odgovorni i #ostanitedoma.