Znate već i sami kako izgleda priprema za trčanje – je li mi Garmin pun? Jesam stavio heart rate monitor u torbu? (jesam ga oprao?)… slušalice mi opet ispadaju… čekaj, MP3 mi je tu negdje… PRAZAN!

U cijelu ovu kolekciju još dodajte i mobitel koji većina trkača tegli sa sobom na trening i shvatit ćete da smo ovisniji o tehnologiji nego ikad. Okej, priznat ćemo da ima trkača koji istu preziru i odlaze na trening opremljeni samo parom tenisica, gaćama, čarapama i dresom ali ako se u tome prepoznate, imamo vijest za vas – u debeloj ste manjini.

Većina trkača jednostavno voli gadgete, što iz komfora (omiljena pjesma na trećem kilometru), što iz potrebe (praćenje otkucaja srca zbog zdravstvenih i/ili trenažnih razloga).

Ekipa koja stoji iza proizvoda vrlo futuristički nazvanog Hexoskin, uzela je obzir sve ovo rečeno i bacila se na prikupljanje sredstava potrebnih za serijsku proizvodnju odjevnog predmeta (koji jako liči na sportsku potkošulju) koji bi objedinio sve biometričke funkcije na jednom mjestu.

Prema riječima proizvođača, radi se o majici koja mjeri vaš puls, disanje i pokrete, vodi računa krećete li si i spavate li dovoljno, te koliko sve to radite kvalitetno. Podaci se prebacuju bežično na vaš pametni telefon i pružaju vam uvid u sve navedene tjelesne funkcije s jasnim prikazom kada i gdje su se događale promjene i softverom koji vas savjetuje što bi mogli ili trebali promijeniti u svojim životnim navikama. Navodno je udobna, ne osjećate ju dok ju nosite i čak ju možete prati u vešmašini (na 30 stupnjeva, naravno). Sve u svemu, zanimljiva alternativa gomili senzora s početka teksta u obliku nosivog komada odjeće koji bi vam pružao i više informacija o vašem tijelu nego što ih trebate.

Okej, malo smo lagali na početku… majica NEMA ugrađen MP3 player pa ćete taj komad morati i dalje cukati sa sobom… ali tko zna, ipak je ovo prototip… možda u verziji 2.0 ugrade player s bežićnim slušalicama… u tom slučaju naručujem jednu iste sekunde.

Više o proizvodu možete vidjeti u videu ispod, a mi proizvođačima od srca želimo da se proizvod primi i postane dijelom garderobe svakog tehnološki nabrijanog trkača.

I, da… ekipo, crna je out… budite modnije osvješteni… ubacite žutu, plavu, zelenu… roza?