Godišnje doba u kojemu je gotovo svaki dan idealan za trčanje, pravi je motiv da maksimalno iskoristite svoju volju i dobro raspoloženje koje vas nosi još od GRAWE Noćnog maratona.

Iako je ljeto gotovo, za mnoge tek počinje najbolje razdoblje za trčanje i rekreaciju. Samo zamislite stazu prekrivenu opalim lišćem dok vi na ugodnom povjetarcu u svojem šuškavcu uz glazbu pružate korak za korakom. Može li biti idealnije? Sumnjamo.

No, prije nego što mislima poletite u jesenje radosti, prvo se dobro zapitajte kako se obući za trening? Ljetne kratke hlače i majica bez rukava u to vrijeme već su démodé. Generalna preporuka je da se za trening obučete kao da je vani toplije za 11° nego što uistinu jeste. Dakle kada je vani 10°C obucite se kao da je 21°C. Naravno, puno je drugih faktora koji utječu na idealan način oblačenja, pa vam zato preporučujemo i super aplikaciju koja će vas detaljno usmjeriti u sve tajne jesenskog oblačenja za utrku.

Osim oblačenja, vaše misli trebaju konstantno biti na vremenskoj prognozi, ali i na stazi po kojoj trčite. Naime, koliko god da lišće oduzima dah, ono je opasno jer prekriva (i stvara) brojne zamke.

Također, hladnije vrijeme može vas staviti u iskušenje naglog ubrzavnja ritma treninga. No, budite oprezni kako biste izbjegnuli nepotrebne početničke povrede i nastavite sigurno napredovati u treningu – korak po korak.