Dobro je za memoriju
Stvarno je, redoviti treninzi poboljšavaju memoriju i misaone procese. Istraživanja su pokazala da redovito vježbanje i podizanje pulsa povećava dio vašeg mozga koji se naziva hipokampus i odgovoran je za učenje i pamćenje. Više informacija, bolja prednost pred kolegom koji očekuje isto radno mjesto kao i vi, a ne trči.

Smanjuje stres
Već vrapci pjevaju o tome kako je trčanje dobro za smanjivanje napetosti, no činjenica je da tjelesna aktivnost smanjuje mogućnost pojave upalnih procesa u organizmu, a istraživanje provedeno na Harvardu 2014. godine pokazalo je da (redovito) trčanje pospješuje rast novih žila u mozgu i time poboljšava sveukupno raspoloženje i smanjuje stres. Manje stresa, manje napetosti i strahova i eto boljih rezultata na novom projektu koji ste upravo primili od šefa.

Čini vas društvenim
Trkači su vrlo društvena čeljad – iako je trčanje zapravo individualan sport, znaš da u njemu nikad nisi sam i da uvijek možeš računati na podršku kolege trkača. To razvija društvenost i način na koji kritički razmišljate (jer slobodno možete s kolegom podijeliti svoje stavove), te će vas sigurno dovesti u poziciju da i u poslovnom okruženju (p)ostanete primjećeni i zapamćeni.

Organizirani ste…
Redovito treniranje zahtjeva predanost, organizaciju i upornost – navike koje su cijenjene kako na polumaratonu i maratonu tako i na vašem radnom mjestu. Velika je vjerojatnost da ćete te vrline iz sportskog života prenijeti i u poslovni, te ćete se na taj način istaknuti među kolegama. Iz tog razloga smatramo da bi svaki poslodavac koji u životopisu svog novozaposlenog pročita da je dotični pretrčao maraton, trebao već u startu znati da ima potencijalno vrlo predanog radnika na raspolaganju (da, subjektivni smo).

… i imate natjecateljski duh
Svi mi imamo u sebi skriven poriv za natjecanjem – bilo da se radi o utrkivanju s kolegom ili ganjanju vlastitog osobnog rekorda, želja za boljim rezultatom dio je naše psihe. No, trčanje nas uči jednom kvalitetnom odnosu prema natjecanju, uvažavajući fair play i nošenje s eventualnim neuspjehom (i pripremom za sljedeću priliku). Sve to skupa bit će preneseno na vaš poslovni život gdje ćete se naučiti nositi s konkurencijom, pametno postaviti ciljeve i kvalitetno doći do njih. Bez popikavanja kolega po putu.