U potrazi za dobrim vremenom, trkači ponekad znaju gurati svoje tijelo preko granica mogućnosti. Problem leži u tome što kad umor uhvati, a noge prestanu slušati, nećete moći odraditi pošten trening bez bolova barem dva do tri tjedna.

Trkač je sam sebi najčešće najveći neprijatelj. Želja za dodatnim sprintom na kraju treninga može impresionirati naše kolege, ali ne i naše noge, koji su najveći protivnici nepotrebnih dodatnih sprintova pri kraju treninga.

Zapamtite da je uvijek važno završiti trening s još malo energije. Dovoditi svoje tijelo do potpune iscrpljenosti nema smisla, pogotovo jer će pod tim uvjetima rada vaše noge kroz dan-dva otići na „kolektivni štrajk“.  Ako nakon treninga osjećate slabost, demotiviranost, razdražljivost ili ako jednostavno ne možete stajati na nogama od umora, vjerojatno trenirate previše i na pravom ste punu da „izgorite“.

Trkački burn-out najbolje se može izbjeći razumnim i sustavnim vođenjem rasporeda treninranja. Također, ako se pravilno hranite, dobro odmarate i rekuperirate mišiće, šanse za „sagorijevanjem materijala“ svode se na minimum.