Siguran sam da neki od vas, iako članovi „PoKRENI“ zajednice, izbjegavate treninge ili još gore – niste pronašli unutarnju motivaciju da i dalje nastavite s trčanjem. Neke od vas možda nećemo nikada niti pridobiti na „našu stranu“. No, zašto ne pokušati!

Idemo ispočetka, idemo vas uvjeriti da je trčanje ono što nam svima treba. Ovoga puta nećemo govoriti kako je to dobro za vaše zdravlje ili kako ćete uz trčanje najbrže smršaviti, već ćemo se potruditi razmišljati izvan kutije:

Trčanje je besplatno! Možda to još niste shvatili, ali trčanje je besplatno. Skupa oprema vam nije potrebna, staze su besplatne, jedini trošak su banane i voda.

Postanite fit i seksi. Znanstvenici su dokazali, a istraživanja su pokazala – trkači su seksi. Samopouzdanje, unutarnji sjaj i trkačka „groznica“ nešto je što drugi ljudi ne mogu ne primjetiti.

Otkrijte se na stazi. A kome? Sebi, naravno. Nevjerojatno je koliko trkač-rekreativac može saznati o sebi dok trči. Možda su noge zaposlene, ali misli lete i lete.

Ujedinite se s prirodom. Drugim očima ćete gledati nebo, drugim očima ćete slušati ptice, drugim očima ćete gledati na ljude koji bacaju smeće po stazi. No ne bojte se, to su i dalje vaše oči.

Sve ćete stići. Opet vam je pobjegla šestica pred nosom? E, vrijeme je za trening. Još nisam upoznao trkača koji se žalio da mu je tramvaj zalupio vrata pred nosom. Jer, pravom trkaču kada tramvaj pobjegne, on ga uhvati na sljedećoj stanici. 🙂