Jeste li ikada, oblačeći svoje omiljene trkačke hlače, majicu ili čarape, osjetili neugodan miris kao da ste odjeću netom izvukli iz kante za smeće, a ne iz ormara? Lako je moguće da ste doživjeli ovakvo iskustvo, jer naši prirodni mirisi zarobljeni u tkanini odjeće za trčanje nerijetko pokušavaju dokazati svoju prisutnost – u svakoj prilici.

Čak i kada ju operete s ostatkom rublja, trkačka odjeća ponekad zadržava neugodne mirise. Razlog tome su bakterije, koje nije jednostavno istjerati. Ispiranje s ostalim rubljem često nije dovoljno za duboko djelovanje. Najbolje rezultate možete postići ručnim pranjem uz pomoć, ne biste vjerovali – deterdženta za pranje suđa, soda bikarbone ili bijelog octa. Možete isprobati sve tri kombinacije, pa sami odlučite što je za vas najbolje rješenje.

Drugo na što trebate obratiti pažnju je da svoju znojnu odjeću ne držite predugo u vlažnom okruženju, kojeg bakterije jednostavno obožavaju. Zadnji savjet je vezan uz prirodnog neprijatelja svih bakterija – sunce. Odjeću trebate brzo osušiti nakon pranja, bez da ju stavljate u sušilicu, već dopustite suncu da za vas obavi veći dio posla borbe protiv neugodnih mirisa.