Kliknuli ste na „prijavi se“, ali još niste uhvatili zamah treninga? Možda je vrijeme za paniku, jer još je samo četiri tjedna do GRAWE Noćnog maratona! No, uz neke savjete i vašu dobru volju – sve se da nadoknaditi.

Ako ne možete uhvatiti dovoljno vremena za trening, ne očajavajte – još uvijek stignete ostvariti kvalitetne rezultate uz dobar četverotjedni program. Trenutni izostanak forme možda vas navodi da se zapitate trebate li se uopće pojaviti na startu, međutim, ako u vama tinja i najmanje svjetlo nade – odgovor je jasan.

Iako su pred vama zahtjevni dani, još uvijek se stignete pokrenuti i ostvariti najbolji mogući rezultat. Naravno, drugačija je priča ako niste trenirali zbog ozljede, pretrpanog rasporeda ili zbog sindroma lijenosti. Ukoliko je upravo lijenost vaša dijagnoza, na maratonu za mjesec dana možda nećete moći istrčati svoje najbolje vrijeme, ali s ispravnim stavom i dalje stignete uhvatiti pravu formu.

Biti iskren sam prema sebi ključ je za postavljanje ispravnih ciljeva vezanih uz tempo i količinu treninga, koji su često najvažniji preduvjeti za dobar rezultat.

Ono što je najvažnije – nemojte pretjerati s treningom. Trčanje utrke nije isto kao i pripremanje ispita, slušajte svoje tijelo i jedino tako ćete maksimalizirati sve prednosti treninga.