Jubilarni trkački izazov s dobrotvornim ciljem, koji petu godinu zaredom otvara GRAWE Hrvatska, posvećen je djeci s amputacijama donjih ekstremiteta. Točnije, njihovim prvim trkačkim koracima za koje prikupljamo kilometre sve do GRAWE Noćnog maratona 2019. godine.

Trčite za djecu koja to ne mogu – još uvijek

Princip PoKRENI izazova ostaje isti – na vama je da trčite što više i što češće! Prikupljajte kilometre i motivirajte druge da vam se pridruže i poklone svoju kilometražu.

Trčati u sklopu PoKRENI izazova možete sve do 31. kolovoza 2019. godine, kad se održava 6. po redu GRAWE Noćni maraton. Marljivo prikupljenih 100.000 kilometara GRAWE Hrvatska će pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za Udrugu osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ).

Sredstva će se iskoristiti za nabavku proteza i aktivnih pomagala. Najmanje sedmero djece u Hrvatskoj s amputacijama donjih ekstremiteta time će dobiti priliku da se kreću, trče, raduju i imaju još ispunjenije te zdravije djetinjstvo.

PoKRENITE dječju radost

U sklopu inicijative i uz pomoć vašeg entuzijazma, do sad je za četiri udruge prikupljeno više od 600 tisuća kilometara. U petom izazovu cilj je isti. Pokrenite pozitivne promjene u životima djece s invaliditetom, ujedno promičući zdravu naviku i aktivan stil života.

Pokretali smo prethodnih godina mnogo značajnih promjena u svojoj okolini, a sada želimo omogućiti djeci s amputacijom donjih ekstremiteta da ostvare svoje osnovno pravo – pravo na igru i isti početak. Kao osiguravajuće društvo, na vrh ljestvice prioriteta stavljamo život i zdravlje te je naša odgovornost da svima pružimo potporu i motivaciju u ostvarenju pozitivnih promjena. I ove godine nam je glavni cilj kroz PoKRENI izazov pokrenuti ljude iz naše okoline na zajedničko prikupljanje kilometara koje ćemo pretvoriti u donaciju za kupovinu posebnih proteza za djecu uz pomoć kojih će moći potrčati kazala je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

Poklanjajte kilometre kroz aplikaciju

Od ove godine svoje kilometre u PoKRENI izazovu možete prikupljati i poklanjati na dva načina. Prihvatite izazov putem aplikacije Endomondo pod izazovom PoKRENI – pokloni svoje kilometre ili u aplikaciji Strava pod klubom PoKRENI. Svoj napredak i motivaciju drugima podijelite na društvenim mrežama uz hashtagove #pokreni i #poklonisvojekilometre.

PoKRENIMO!