Pomalo je ironično, zar ne? Unatoč svoj predanosti, disciplini i posvećenosti treningu za vrijeme ljetnih mjeseci, u hladnijim mjesecima aktivan stil života za neke postaje davno ispričana priča.

Održavanje ritma dan-za-dan treninga u hladnijem periodu godine pretvara se u „nemoguću misiju“, pogotovo kada nas vremenski uvjeti toliko zbune da zaboravimo uključiti unutrašnji pogon koji nas je tjerao na rušenje vlastitih barijera i postavljanje novih ciljeva. Ponekad se i treba odmoriti, međutim mnogi tu priliku za odmor iskorištavaju do krajnjih granica, a kada se razno-razne izlike ušuljaju u naše misli, za aktivni život više nema spasa.

Zato smo mi ovdje, da pokušamo preduhitriti vaše misli i potaknemo vas da ostanete motivirani i pokretni!

Istina je da vanjska temperatura i nedostatak svjetlosti imaju izravan utjecaj na naš bioritam. No, postoje i brojni jednostavni trikovi koji će vas potaknuti da napustite udobnost svog toplog kreveta. Na primjer, umjesto dosadne i iritantne budilice, počnite koristiti neke nove zvukove za buđenje, koji vas pokreću i daju dodatnu energiju. Ako vam to nije dovoljno, skočite pod kratki i hladni tuš koji će vas izbaciti iz udobnosti i sna koje vam nudi tako udoban kauč u dnevnom boravku. Kada ste riješili taj osnovni problem, okrenite se svojim prijateljima – najboljim motivatorima u najtežim trenucima. Uvijek je lakše kada s nekim dijelite kilometre, ali i kada se možete sakriti iza nekoga kada vjetar malo jače zapuše.

Dodatni motiv možete pronaći i u aplikacijama i društvenim mrežama, jer najgore je kada drugi znaju da smo se ulijenili. Kada se njima dokažemo, granice ne postoje!