Mjesec dana prije predviđenog kraja dobrovoljne akcije prikupljanja trkačkih kilometara, gotovo 800 profesionalnih trkača, rekreativaca i trkača-početnika prikupilo je željenih 50.000 kilometara za Udrugu Krijesnica.

Akcija koja je nastala u sklopu suradnje Udruge Krijesnica i GRAWE-ove inicijative poKRENI, ostvarila je zacrtani cilj i prikupila 50.000 trkačkih kilometara, koje će GRAWE Hrvatska zamijeniti za 25.000 kn i donirati Krijesnici.

U želji da se javnost osvijesti na tematiku malignih oboljenja, značaja kretanja za preventivu i na putu ka ozdravljenju, 10. lipnja pokrenuta je akcija prikupljanja trkačkih kilometara putem Endomondo aplikacije. Izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“  u mjesec i pol dana trajanja uključio je gotovo 800 trkača diljem Hrvatske, koji su zajedničkim trudom omogućili „ekspresan“ završetak akcije.

“Skupiti 50.000 kilometara mjesec dana prije roka, što reći nego – bravo svima! Hvala svim trkačima i trkačicama koji su se pokrenuli u ime sve djece koja se liječe od malignih bolesti. Kroz ovu akciju smo upoznali divne ljude, volontere i trkače, probudili smo u sebi ovisnike o trčanju i srušili mnoge granice iz glave.”, izjavio je Nemanja Kantar iz Mladih Krijesnice.

Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d. se nadovezala: «Izrazito smo ponosni na veliki odaziv u ovom izazovu, a posebno na naše zaposlenike koji su se u velikom broju priključili te jedni druge bodrili i motivirali na putu do ostvarenja cilja kojeg smo postavili.  Sretni smo što ćemo ovom našom akcijom doprinijeti podizanju svijesti o malignim oboljenjima kod djece te važnosti trčanja u preventivi i pozitivnom ishodu kod određenih malignih oboljenja, a ujedno pomoći radu udruge Krijesnica.”

Organizatori pozivaju na daljnje prikupljanje kilometara kao dodatnu podršku radu Udruge i njezinim članovima. Za sve one koji se žele priključiti akciji, još uvijek se stignete pokrenuti i prijaviti na GRAWE Noćni Maraton. Maraton će se održati 29.08.2015. na Bundeku, a prijaviti se može putem www.nocnimaraton.hr.