Moderna tehnologija često je najveći neprijatelj rekreaciji, međutim kada to želi, ona može trčanje učiniti još zabavnijom aktivnošću.

S današnjim mobilnim aplikacijama, svaki trening je novi izazov. Trčanje nikada nije bilo toliko lako, ili bolje rečeno – toliko zabavno. Osim što aplikacije omogućuju programiranje svakog djelića našeg treninga, one nas mogu uključiti u svijet ostalih korisnika i kolega trkača.  Stoga smo se odlučili reći ponešto o aplikacijama koje su nam se učinile najzanimljivijima i koje će vas zasigurno još više motivirati za trčanje na duge staze.

1. Endomondo

Aplikacija pomoću koje već desetak dana zajedno skupljamo kilometre za pomoć udruzi Krijesnica. Jeste li se i vi priključili? Čekamo vas. Ako mislite da ste savladali sve vlastite granice trčanja, ne brinite, u ovoj aplikaciji vas očekuje još puno izazova.

2. RunKeeper

Popularna s razlogom, ova aplikacija omogućuje da pratite napredak, pronalazite rute, dodajete aktivnosti kao što je trening snage, pa čak i pokrenete plan pripreme za utrku. Uz sve to, ima i grafikon za mršavljenje.

3. Zombies, run!

Ako ste ikada htjeli postati heroj ovo je prava aplikacija za vas. Zombiji napadaju, a na vama je da spasite preživjele i čuvate svoj dom. Naravno, sve u trku.

4. Map my run

Prava zvijezda ove aplikacije je njezina web stranica, preko koje možete prijaviti unos hrane, voditi dnevnik napretka, provjeriti nove rute otrčane u vašem području i priključiti se u zajednicu novih trkačkih prijatelja s kojima možete podijeliti savjete i trikove.

5. Ghost race

Koncepcija koja vam omogućuje utrkivanje protiv „duhova“ – vaših fiktivnih protivnika čiju putanju pratite preko zaslona i tako pojačavate vlastitu motivaciju.