U Hrvatskoj svaki drugi dan od maligne bolesti oboli jedno dijete. Ne zna se kako i zašto dolazi do razvoja raka, no sigurno je da ta opaka bolest svaku obitelj stavlja pred velike izazove i traži prilagodbu na novu situaciju. Na tom teškom putu, oboljelima i njihovim roditeljima, Udruga Krijesnica predstavlja malo svjetlo nade.

Osiguravajuća kuća GRAWE Hrvatska prepoznao je značaj njihovog rada i odlučio iskoristiti nedavno pokrenutu inicijativu PoKRENI kako bi osvjestio javnost na tematiku malignih oboljenja i značaj kretanja za preventivu i na putu ka ozdravljenju. Naime, brojna istraživanja nedvojbeno ukazuju na pozitivan utjecaj trčanja na zdravlje, ishod malignih oboljenja i na ponovno vraćanje bolesti (recidiv).

Zato GRAWE poziva trkačku zajednicu da od 10. lipnja 2015. pokrenu svoje prijatelje i bližnje, kako bi kauč zamijenili tenisicama, počeli sakupljati prve trkačke kilometre i poklonili ih za Krijesnicu. Za prvih skupljenih 50.000 km, GRAWE će donirati Krijesnici 25.000 kn.

Zato  poKRENITE pojedince iz svoje okoline, učinite nešto dobro za sebe, a pritom budite podrška onima kojima to treba.

Pokloniti svoje km možete putem jedne od najpopularnijih besplatnih aplikacija za pametne telefone “Endomondo”. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov (https://www.endomondo.com/challenges/22765045) i istu koristiti prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene km. Svaki km na Endomondo PoKRENI izazovu smatrati će se poklonjenim km i pribrojiti za Krijesnicu.

Informacije o stanju prikupljenih kilometara biti će objavljene na web stranici: www.nocnimaraton.com/pokreni i na https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE