Znamo da će neki od vas ovaj savjet odmah staviti u politički kontekst i reći „ja trčim samo desno“, ali šalu na stranu, ovaj savjet može vam doslovno spasiti život.

Cijeli život učimo da se treba kretati desnom stranom prometnice – i autom i biciklom i pješice, i to nam je nekako ugrađeno u ponašanje do te mjere da kad se otisnemo na trening, odmah gađamo desnu strane ceste. Bez obzira na fenomenalnu reflektirajuću opremu koju koristite, ako radite trening po noći ili slaboj vidljivosti, držite se jednog jako, jako važnog pravila – važnije je da vi vidite auto, nego da on vidi vas.

Zato se lijepo prebacite na lijevu stranu ceste (ili desnu ako trčite u Velikoj Britaniji ili Australiji) i držite oba oka otvorena prema farovima koji vam dolaze u susret, te posljedično sklonite svoju pojavu sa strane kada vam se isti približe.

Stvari se dodatno kompliciraju ako slušate muziku za vrijeme takvog treninga sa svojim novim noise-cancelling slušalicama, ali te teme ćemo se dotaknuti u nekom od sljedećih tekstova.