Mnogi se na trčanje odlučuju kako bi smanjili višak kilograma ili poboljšali tjelesnu kondiciju. Istina je, zapravo, da trčanje donosi mnogo više od toga, nešto što bi nam koristilo i u radnom okruženju. 

– Trčanje prije svega smanjuje rizik od srčanih bolesti, dijabetesa, raka debelog crijeva i raka dojke. Deset najčešćih „ubojica“ u 50 najrazvijenijih zemalja upravo su rezultat smanjene tjelesne aktivnosti

– Čini se nelogičnim, ali ako se često osjećate umornima, probajte vježbati. Trčanje pomaže u aktiviranju energije i smanjuje umor, što će na kraju dovesti do puno veće produktivnosti u radnom okruženju.

– Tijekom vježbanja u tijelu se oslobađaju endorfini koji su zaslužni za osjećaje sreće i euforije. Trčanje može pomoći i u svladavanju osjećaja depresije.

– Istraživanja su dokazala da su osobe koje redovito vježbaju samopouzdanije. Poticaj samopouzdanju bit će još veći ako vježbate na otvorenom.

– Tjelesna aktivnost povećava koncentraciju noradrenalina u tijelu, koji je zaslužan za ublažavanje reakcije mozga na stres.

– Ako imate stotinu briga na pameti, redovito vježbanje pomoći će Vam da lakše i duže spavate. Samo nemojte vježbati neposredno prije spavanja jer Vam probuđena energija neće dati zaspati.

– Trčanjem osnažujete memoriju i koncentraciju. Zato je prije napornih radnih sati dobro malo prošetati ili trčati.

– Nekoliko sati nakon bavljenja tjelesnom aktivnosti, razina kreativnosti je povećana. Tako da, ako vam niti jedna ideja ne pada na pamet – vrijeme je za dobru utrku.