Ova izreka može se kvalitetno koristiti u velikom broju životnih situacija, ali ovdje ćemo se fokusirati na trenutke kada se za vrijeme vjetrovitog vremena otisnete na utrku.

Legenda kaže da ćete na kružnoj utrci za vrijeme trčanja s vjetrom u prsa, nadoknaditi to vrijeme kada se okrenete i vjetar vam udari na leđa, što, nažalost, nije točno. Istraživanja su pokazala da nas frontalni vjetar usporava više nego što nas pozadinski ubrzava i imajte to na umu kada si određujete tempo utrke. Štedite se ako vam vjetar jako puše u lice jer biste u suprotnom mogli zažaliti na okretu.

Kad već pričamo o vjetru, ima situacija kada trčite kružnu utrku, ali vam vjetar konstantno smeta. To je recimo slučaj na maratonu u Tromsu gdje vas sjeverac cijelo vrijeme časti s olujnim naletima na stazi koja se pruža u smjeru istok – zapad.

No, postoji i idealna varijanta – kada utrka nije kružna i cijelu ju trčite niz vjetar. U tom slučaju slobodno pustite nogu i uživajte u dodatnom poticaju koji vam je priroda podarila.