Za vrijeme bilo koje utrke, na bilo kojoj stazi, sigurni smo da ćete uočiti više trkača sa slušalicama u ušima, nego onih „konzervativaca“ kojima je svjesnost okoline puno važnija od dobrog provoda.

Svaki početak je težak. Ako ga želite olakšati, većini početnika za odrađivanje tog famoznog drugog kruga ili treninga po tmurnom vremenu, svakako pomaže upravo muzika.

Iako će iskusni trkači tvrditi da je zvuk tenisica koje udaraju o pločnik ili kakvu drugu podlogu jedini zvuk koji im treba, oni koji trče u ritmu muzike neće moći zamisliti niti korak bez svoje motivirajuće playliste.

Ipak, jednostavnije se kretati uz dobre ritmove, ali treba biti iznimno oprezan jer svaki ritam ne djeluje jednaku na trčanje. Ako se spremate za maraton uz ritmove swinga, sambe ili brzog popa – niste pogriješi. Naime, odabir presporih ili pak prebrzih ritmova može imati negativan učinak na vaše trčanje, tako da dobro pripazite koji je idealan ritam za vas prije nego što ga odlučite uzeti kao glavnog motivatora na Noćnom maratonu.

Iako neki to ne žele priznati, trčanje uz glazbu je dokazano lakše i zabavnije. Što ste iskusniji trkač to će vam muzika manje koristiti, ali u samim počecima, ona praktički ima ulogu trenera. Još samo postoji problem, koje slušalice odabrati?