[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Izazovom “PoKRENI – pokloni svoje kilometre” koji počinje 7. travnja 2017. pozivaju se građani da pokrenu svoju okolinu te se zajednički uključe pomaganju drugima na najzdraviji način – trčanjem.

Današnjom novinskom konferencijom najavljen je treći po redu izazov “PoKRENI – pokloni svoje kilometre” koji ove godine počinje na Dan zdravlja, 7. travnja.

Izazov je dio inicijative PoKRENI kojom GRAWE Hrvatska d.d. poziva sve rekreativne trkače, ali i sve pojedince koji žele učiniti dobro djelo, da putem aplikacije Endomondo poklanjaju svoje trkačke kilometre koje će GRAWE pretvoriti u donaciju od čak 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu. Izazov će trajati sve do GRAWE noćnog maratona koji će se održati 26. kolovoza na Bundeku i Savskom nasipu u Zagrebu.

Podizanje svijesti o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

PoKRENI je inicijativa nastala s ciljem pokretanja promjena i poticanja na usvajanje zdravih navika koje su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca.

Putem ovih aktivnosti, GRAWE Hrvatska d.d. želi ojačati svijest javnosti o potrebi prevencije kardiovaskularnih bolesti koje su u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, glavni uzrok smrtnosti. Cilj je potaknuti građane na bavljenje fizičkom aktivnošću (trčanjem), odnosno na stjecanje zdrave navike koja će im pomoći u prevenciji određenih stanja i bolesti, ali i u očuvanju zdravlja.

Tvrtka GRAWE Hrvatska d.d. kroz izazov “PoKRENI – pokloni svoje kilometre” pomaže ljudima diljem Hrvatske da osvijeste važnost očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika te im tako postaje partner u ostvarenju njihovih snova i ciljeva.

Pozivamo sve ljude dobre volje, trkače i netrkače, da motiviraju jedni druge i uključe se u ovaj zajednički projekt te poklone svoje trkačke kilometre. GRAWE će ih potom pretvoriti u donaciju za #velikosrcemalomsrcu, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

[/vc_column_text][vc_images_carousel images=”4544,4545,4546,4548″ img_size=”full” onclick=”link_no” autoplay=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ovogodišnjom donacijom udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu, inicijativa PoKRENI želi skrenuti pažnju na potrebe djece sa srčanim bolestima. Godišnje se više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom grješkom. Njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan, a 1.000 će ih umrijeti prije odrasle dobi.

Kada govorimo o djeci koja su rođena s problemima glavnog životnog pokretača – srca, onda moramo biti svjesni da su brza reakcija, dostupnost tehnologije, iskustvo i znanje liječnika i financijska pomoć uvjeti za njihov duži i kvalitetniji život. Zato je svaka inicijativa koja na bilo koji način doprinosi ispunjavanju tih uvjeta dobrodošla. Posebice ako inicijativa s nama dijeli iste ciljeve.

Ciljevi su osvještavanje javnosti i podizanje svijesti o izazovima s kojima se susreću djeca u našoj okolini te pozivanjem velikih srca da pokretanjem svojih nogu pokrenu život malim srcima, rekao je dr. Dražen Belina, predsjednik udruge Veliko srce malom srcu.

Kako se uključiti u PoKRENI izazov

U izazov “PoKRENI – pokloni svoje kilometre” može se uključiti svatko, putem besplatne aplikacije Endomondo za praćenje treninga na pametnim telefonima. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti je prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene kilometre. Svaki registrirani kilometar na Endomondo postat će poklonjeni kilometar za potporu udruzi Veliko srce malom srcu.

Također, svi trkači mogu svoje kilometre, osim za vrijeme treninga, prikupljati i na 17 utrka diljem Hrvatske koje ove godine podržava GRAWE.

koliko-je-veliko-tvoje-srce-pokreni-ga-za-mala-srca-konferencija-02

Više infomacija o inicijativi “PoKRENI – pokloni svoje kilometre”

Inicijativa PoKRENI počela je 2015. godine s ciljem da se za 50.000 kilometara donira 25.000 kuna. Ostvareno je preko 109.000 km, a dodatno je GRAWE Hrvatska d.d., za svakog sudionika GRAWE noćnog maratona, donirala 20 kn te prikupila još 25.000 kn.

2016. godine donirano je 50.000 kuna za prvih 50.000 kilometara, a sudjelovalo je čak 766 trkača.

Ove godine organizatori pozivaju građane da PoKRENU sebe i ljude iz svoje okoline i time učine nešto dobro za svoje zdravlje uz istovremeno dobrotvorno djelovanje. Zajednički cilj svih sudionika će biti prikupiti najmanje 100.000 kilometara, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 50.000 kuna za udrugu Veliko srce malom srcu.

Popis utrka 2017. koje podržava GRAWE

 • 19. ožujak – Vip ZAGREB21 – Zagrebački proljetni polumaraton
 • 1. travanj – Osječki Ferivi polumaraton
 • 1. travanj – Večernjakova humanitarno-rekreativna utrka “Zdravo proljeće”
 • 9. travanj – Savski Hendrix polumaraton
 • 22. travanj – Zadar night run 2017.
 • 22. travanj – Dan Run 2017. (Petrinja)
 • 13. svibanj – Holi Run&Fest Zagreb 2017.
 • 18. svibanj – Magenta 1 B2B RUN Split
 • 1. lipanj – Magenta 1 B2B RUN Rijeka
 • 3. i 4. lipanj – 32. Plitvički maraton (utrka na 5 km)
 • 9. lipanj – 5. Vip Karlovački cener
 • 29. lipanj – Magenta 1 B2B RUN Osijek
 • 8. srpanj – Glow Run Split 2017.
 • 26. kolovoz – GRAWE noćni maraton
 • 9. rujan – 4. Ogulin Trail
 • 14. rujan – Magenta 1 B2B RUN Zagreb
 • 23. rujan – Pulska Xica

[/vc_column_text][vc_images_carousel images=”4565,4566,4567,4568,4569,4571,4570″ img_size=”full” onclick=”link_no” autoplay=”yes”][/vc_column][/vc_row]